Ben je van plan om een huis te laten bouwen? Of wil je zelfs helemaal zelf gaan bouwen? Dit soort projecten zijn best ingewikkeld. Los van de bouw heb je namelijk te maken met allerlei wet- en regelgeving in Nederland. Het is daarom handig om een bouwkundig adviesbureau in te schakelen, zodat alle zaken gewoon netjes op orde zijn. Op zoek naar bouwkundig advies? Zorg er dan voor dat je goed op de hoogte bent als je graag een woning laat bouwen.

Bouwadvies: voor de bouw begint

Een bouwadvies kan bestaan uit diverse onderdelen. Indien van toepassing, kan je kiezen om deze onderdelen uit te laten voeren. Het adviesbureau kan bijvoorbeeld helpen met het aanbestedingstraject, waarbij de aannemer voor de bouw wordt geselecteerd.

Tevens is zo’n bureau in staat om advies te geven op het gebied van duurzaamheid. Een belangrijk thema in deze tijd, nu we massaal kiezen voor de beste isolatie, zonnepanelen en warmtepompen.

waterpas laser

De bouwtekening

Wie gaat bouwen, krijgt te maken met regelgeving. Een woning moet bijvoorbeeld passen binnen een bestemmingsplan.

Ook zijn er eisen op het gebied van architectuur. Belangrijk is onder meer het maken van een bouwtekening, die voldoet aan alles regelgeving.

Sterker nog, het is verplicht om een bouwkundige tekening in te dienen bij het aanvragen van een bouwvergunning. Het kost enorm veel werk om dit allemaal zelfstandig uit te gaan zoeken.

Het bouwkundig adviesbureau biedt dan uitkomst met zijn kennis van zaken. En zij regelen alle vergunningen voor je.

kruislaser

Voorkom onverwachte kosten

Voor je start met een project, wil je weten wat de kosten zijn. Als deze nauwkeurig zijn berekend, kom je dan ook niet voor verrassingen te staan. Een adviesbureau rekent alles vooraf vakkundig door, zodat er een duidelijke begroting ontstaat. Daarbij gaat men vanzelfsprekend uit van het budget dat je vooraf hebt opgegeven.

Tijdens de bouw

Gedurende de bouw van een woning is het telkens mogelijk om bij te schaven. Belangrijk, want dit geeft de kans om problemen te traceren en fouten te corrigeren. Het adviesbureau regelt hierbij de communicatie tussen de opdrachtgever. Het bureau stelt alle eisen van het project op in een bouwbesluit, zodat er geen onduidelijkheid kan ontstaan over gemaakte plannen.

Maak je droom waar

Natuurlijk, alle regels en wetten kunnen best afschrikken. Maar je droom om een huis te bouwen daarom maar laten varen? Dat is zonde. Het is gewoon verstandig om je te laten adviseren door een betrouwbare partij. Zo loop je niet tegen vervelende verrassingen aan, zoals het uitblijven van vergunningen en uit de hand lopende kosten. Waar wacht je nog op?