U bent erover uit: u wilt gebruikmaken van autoreclame om daarmee uw bereik te vergroten en vele duizenden mensen te bereiken. Echter bent u onbekend met de vervolgstappen. Wat is de eerste stap, wat moet u zelf doen en wat kunt u beter aan een gespecialiseerd bedrijf overlaten? Dit blog geeft de stappen die u door moet lopen, maar geeft ook experttips per stap. Zo bent u na het lezen volledig op de hoogte van wat u moet doen en kunt u binnenkort van de nieuwe reclame op uw auto genieten!

Huur een grafisch vormgever in

Afhangende van uw marketingbudget kunt u ervoor kiezen een grafisch vormgever in te huren. Deze kan vervolgens een aantrekkelijk en opvallend logo voor u ontwikkelen, in geval u dit nog niet heeft. Wanneer u al een goed logo heeft kan een vormgever een ontwerp maken dat gebruikt kan worden als autoreclame, of eventueel een samenvoeging creëren van uw logo en slogan. Alles is mogelijk en kan werken!

Design uitbesteden aan signbedrijf

Is uw marketingbudget beperkt? Dan is het verstandiger om het design in samenwerking met een signbedrijf te ontwerpen. Dit bedrijf kan het ontwerp voor u uitdenken, maar kan daar natuurlijk ook een ondersteunende rol in vervullen. Het is maar net waar uw voorkeur ligt en wat uw budget is.

Al eens aan een gepersonaliseerd nummerbord gedacht?

Wanneer u een beperkt marketingbudget heeft is dit zeker een mogelijkheid. In geval u genoeg te besteden heeft kan dit een aanvulling vormen op de overige bestickering van uw auto. Op uw kenteken komt dan de naam van uw bedrijf, uw telefoonnummer of uw webadres te staan.

Laat uw achterruit opvallen!

Laat u liever niet uw carrosserie bedrukken? Dan vormt het beletteren van uw achterruit een goed alternatief. Zit u in de file? Maakt u zich dan geen zorgen. Men heeft ruim de tijd om de boodschap op uw achterruit te bezichtigen!

Verhoogde attentiewaarde met carwrapping

Heeft u een groter bedrijf of bent u bereid meer in marketing te investeren? Dan kunt u carwrapping overwegen. Dit is een vorm van autoreclame die qua design veel opties biedt en zorgt voor de hoogst mogelijke attentiewaarde. Met een carwrap heeft u de mogelijkheid om op een grote oppervlakte een effectieve en aantrekkelijke boodschap te verwerken. Dergelijke autoreclame kan bestaan uit de naam van het bedrijf, het bedrijfslogo, telefoonnummer, tagline, webadres, offerte van uw diensten of een testimonial van uw klant.

Kies een geschikt signbedrijf

We hebben hier bewust het woord ‘geschikt’ gebruikt, omdat het kiezen van een signbedrijf af kan hangen van factoren als ervaring en portfolio, maar voor de wat kleinere ondernemers kan de prijs misschien wel de belangrijkste factor vormen. Heeft u genoeg te besteden en bent u bereid in autoreclame te investeren? Dan raden wij uiteraard aan rekening te houden met voorheen benoemde factoren als ervaring van het bedrijf, portfolio en of het reclamebureau alles intern kan uitvoeren, of een deel van de activiteiten moet uitbesteden. Uiteraard wilt u idealiter dat alles door één partij wordt gedaan.

Altijd dubbelchecken!

Voordat het signbedrijf voor u aan de slag gaat dient u altijd te dubbelchecken of de boodschap correct is. Daarmee bedoelen we dat website goed moet worden vermeld, uw telefoonnummer klopt en dergelijke. Het zou natuurlijk zonde zijn om er aan het eind achter te komen dat uw telefoonnummer niet klopt en alles opnieuw moet worden gedaan.

Steeds meer mensen kiezen voor piepschuim

Bent u achteraf tevreden met het resultaat en wilt u meer in marketing investeren? Dan is buitenreclame een erg rendabele oplossing. Een voorbeeld hiervan is belettering van piepschuim, die via Piepschuimreclame.nl/piepschuim-letters/ op een vakkundige manier voor worden ontworpen en gemonteerd. Wanneer uw letters eenmaal op een prominente locatie of langs een druk bereden weg staan kunt u maandelijks al gauw honderdduizenden mensen bereiken!

Rijden maar

De laatste en belangrijkste stap is natuurlijk het rijden. Geniet van uw nieuwe belettering en zorg ervoor dat uw boodschap bij een grote groep onder de aandacht wordt gebracht.