De fiber lasers zijn ontworpen om met hoge snelheid en met grote precisie metaal te snijden. Het is een technologie die al meer dan 20 jaar op de markt is. Een groot pluspunt is dat fiberlasers over het algemeen onderhoudsvrije machines zijn en een lange levensduur hebben.

Veel lasers hebben namelijk minimaal 100.000 bedrijfsuren. Bovendien verbruiken ze door het hoge elektrische rendement van fiberlasers aanzienlijk minder stroom dan CO2-lasers, wat resulteert in enorme kostenbesparingen voor snijtoepassingen.

Fiber lasersnijder?

Een fiber laser is een lasersnijmachine die gebruikt wordt voor het snijden van metaal. Deze machines worden gebruikt in onder meer plaatbewerking, luchtvaart, ruimtevaart. De precisie van de machine om het werkstuk te snijden is hoog en kan een precisie bereiken van minder dan 0,03 mm. In vergelijking met traditionele bewerkingsgereedschappen elimineert het het secundaire slijpproces, waardoor de werkdruk van het personeel wordt verminderd

Kosten van een fiber laser

Deze krachtige machines worden veel gebruik in veeleisende industrieën. De kosten van een fiberlasersysteem zullen sterk variëren, afhankelijk van uw toepassingen. Industriële fiberlasersystemen beginnen meestal rond de € 40.000,- en kunnen oplopen tot € 1.000.000,-. Het vermogen dat gewoonlijk varieert aanzienlijk en heeft de grootste invloed op de prijs.

Efficiënt snijden van metaal

Een fiber laser verhoogd de werkefficiëntie. Dit komt voornamelijk omdat ze een hoger rendement hebben dan andere lasers. Dit is vooral te danken aan het ontwerp dat minder warmte produceert.

Fiberlasersnijmachine kopen

Werkt u in de metaalbewerkingsindustrie en heeft u een laser nodig voor uw werkzaamheden? Fiber lasers verdrukken de CO2 laser van de markt als het aan komt op snijden van verschillende soorten ijzer. De fiber lasers van Bodorlaser zijn geschikt voor het snijden van metaal, rvs en staal. Doordat de fiber laser geheel elektronisch opgewekt wordt kan de karakteristiek van de laserpulsen en het vermogen van de pulsen extreem fijn afgeregeld worden, wat ervoor zorgt dat u veilig en precies werkt.

Het aanbod aan lasersnijmachines vind je hier: https://www.bodorlaser.nl/