Hoe kun je het beste mascara aanbrengen?

Iedere vrouw wil natuurlijk mooie lange wimpers. Met de juiste mascara kun je vaak al mooie resultaten behalen. Ik heb eerst een aantal grappige feitjes over mascara voor je op een rijtje gezet.

Zo is de oogmake-up het meest populaire make-up product ter wereld. Het wordt dagelijks gedragen door miljoenen mensen. Vroeger zag mascara er nog niet zo hip uit als nu.

Toen was het een cake achtige substantie die je door middel van een vochtig kwastje op je wimpers aan kon brengen.

 

mascara aanbrengen

Maar hoe breng je op de juiste manier mascara aan? Hoe veel lagen moet je op je wimpers smeren voor het mooiste resultaat? En last but not least, hoe kies je de juiste mascara?

Zwarte mascara

#1 Klontjes!? Hoe kun je ze het beste verwijderen?

Iedereen kent het wel. Je bent je mascara aan het opdoen en ineens blijkt dat dat ene laagje toch net één te veel was. En ja hoor nu zit je ineens met klontjes in je wimpers… Nou er is dus een oplossing! Wanneer je de mascara op doet kun je gelijk al goed beginnen door de klontjes die aan het uiteinde van het borsteltje zitten te verwijderen. Zo voorkom je dat je klontjes in je wimpers krijgt. Is het al te laat en heb je al klontjes in je wimpers? No worries, dat is ook zo weer opgelost! Je kunt dit doen door met het puntje van het borsteltje de klontjes er voorzichtig uit te ‘kammen’.

#2 Fouten die we allemaal maken

We doen het borsteltje meestal vaker in het flesje dan eigenlijk nodig is. Hierdoor komt er zuurstof en lucht bij.

Zo droogt je mascara ineens veel sneller uit en is je potje aan vervanging toe. Daarnaast vergroot je de kans op oogontsteking, omdat er gemakkelijk bacteriën bij kunnen komen.

Een andere veelvoorkomende fout is dat we ons voornamelijk focussen op het uiteinde van onze wimpers. Maar het is juist belangrijk om de basis goed te hebben. Door een goede basis krijg je namelijk veel vollere wimpers!

vrouw doet mascara op
Verschillende mascara borsteltjes

#3 De ‘zig-zag’ aanbrengmethode

Zoals ik hierboven al benoemde begin je dus bij de basis van je wimpers. Zet je mascara borsteltje voorzichtig op de aanhechting van je wimpers en ga met een zigzaggende beweging richting het uiteinde van je wimpers.

Door de zigzag methode voorkom je dat je wimpers aan elkaar gaan plakken. Wanneer je ongeveer op de helft bent van de wimpers oefen je een seconde druk uit om de wimpers een mooie krul te geven. Vervolgens ga je met het borsteltje richting het uiteinde van je wimpers. Hierdoor creëer je een mooi effect. Let wel op: hoe langer je je mascara gebruikt, hoe dikker hij wordt!

#4 corrigeer foutjes met een wattenstaafje!

Heb je toch een beetje geknoeid? Geen probleem dit is zo weer hersteld!

Wanneer je mascara op je oogleden hebt gemorst kun je dit eenvoudig verwijderen met een wattenstaafje.

Nu hoef je er tijdens het aanbrengen niet meer op te letten of je wel of niet morst.

Mascara verwijderen met Wattenstaafjes
Lange volle wimpers

#5 De houdbaarheid van je mascara

De houdbaarheid van je mascara is een belangrijk onderwerp waar we eigenlijk nooit mee bezig zijn. Volgens dermatologen komen hier ook de meeste oogproblemen, zoals: ontstekingen en allergieën vandaan. Goedkope merken drogen vaak al binnen acht weken uit. Het is dan eigenlijk beter om ze niet meer te gebruiken. De duurdere merken drogen ongeveer binnen 12-16 weken uit. Probeer hier op te letten, want zoals de dermatoloog zegt: Eenmaal een allergische reactie wat effect heeft op je ogen, en je komt er nooit meer vanaf!

Tot slot nog een aantal tips

Ik wil tot slot nog een aantal handige tips meegeven:

  • Gebruik geen make-up doekjes! Hiermee verplaats je namelijk alleen het vuil. Hierdoor is het de nummer één veroorzaker als het gaat om oogontstekingen
  • Gebruik geen waterproof mascara. Je kunt het lastig verwijderen en hierdoor is er een grotere kans dat je wimpers afbreken.
  • Toch nog last van klontjes? Doe je mascara tussen je handpalmen en rol je handen tegen elkaar zodat de mascara warm wordt. Zo kun je de mascara makkelijker aanbrengen.

Wat is mijn favoriete mascara? Ik ben gek op mascara van Pupa. Iedereen in mijn omgeving is hier ook altijd heel erg positief over. Je kunt kiezen uit veel verschillende varianten en zelfs in kleuren. Ik gebruik altijd de Pupa Vamp mascara.

pupa-vamp!-mascara