Wat is een houten hottub? En wat zijn de voor- en nadelen?

Een simpele duik in het warme water initieert een reeks gebeurtenissen die benadrukken hoe onze gezondheid afhankelijk is van het water. De bloedcirculatie neemt toe, je bloeddruk stijgt en het bloed begint naar de verwarmde huid te stromen.

Je immuunsysteem verhoogt de productie van antilichamen door endorfine te produceren – een natuurlijke pijnstiller. Het verzacht je pijn en verdrijft veel problemen.

Een houten hottub wordt ook wel gebruikt om de gezondheid te verbeteren. In dit blog vertel ik wat een hottub is, wat de functies zijn en ik bespreek de voor- en nadelen.

hottub-voor-in-de-tuin

Wat is een hottub?

Een houten hottub is niets anders dan een soort houten vat waar water in kan. Moderne ontwikkelingen hebben ervoor gezorgd dat er voor ieder budget een variant beschikbaar is.

Het bad kan volledig op uw wensen afgestemd worden, maar dit resulteert natuurlijk ook in een hogere prijs. Je kunt onder andere kiezen voor een simpele houten hottub met een trap of een houtgestookte hottub met ingebouwde houtkachel.

Wanneer u de houten hottub buiten installeert, dan is het belangrijk om het bad met speciale coating te behandelen. Zo kunt u het hout tegen ultraviolet (zonlicht) en andere weersomstandigheden beschermen.

U kunt de grootte van Houten Hottub kiezen op basis van het aantal personen waarmee u woont. Zo kun je kiezen voor een 4 persoons, maar ook voor een tien persoons variant.

.

houten hottub in de tuin
hottub in de natuur

Verschillende houtsoorten

De gezondheidsvoordelen die de hottub te bieden heeft is afhankelijk van de boomsoort waar het van is gemaakt. Hierom wordt het gebruik van vurenhout, thermohout, cederhout, lariks of eik aanbevolen.

Elke boomsoort heeft zijn bepaalde effecten op het menselijk lichaam. We bespreken hieronder de verschillende boomsoorten en het effect hiervan. De Spar is een traditionele houtsoort die voor sauna’s en hottubs wordt gebruikt. De Spar heeft een aantal medicinale eigenschappen. Het verbetert de stofwisseling, reinigt het lichaam, herstelt energie en verbetert uw stemming.

Thermo-hout staat bekend om zijn milieuvriendelijkheid, hoge slijtvastheid en duurzaamheid. De thermohouten hottub is rot- en schimmelvrij. Het grootste voordeel van thermohout is dat het bestand is tegen vervorming als gevolg van temperatuurveranderingen en vocht.

Lariks verbetert je humeur en verhoogt de algehele gezondheid van je lichaam. Astmapatiënten zullen ook veel baat hebben bij waterbehandelingen in een hottub van Larikshout, omdat het de conditie van hun luchtwegen aanzienlijk verbetert. Dit draagt vervolgens ook weer bij aan de algehele ontspanning van het lichaam.

Cedar houten hottubs zijn in staat om het lichaam te “vernieuwen” en heeft een kalmerende werking. De essentiële oliën, die in grote hoeveelheden in Ceder aanwezig zijn, hebben een positief effect op de longen.

De eiken Hottub is goed voor de huid. Wanneer u uit de hottub komt zult u merken dat uw huid zijdezacht aanvoelt. Als u regelmatig een bad neemt in een bad van eikenhout, zullen de eik enzymen de slaapcyclus verbeteren, angst verlichten en het metabolisme verbeteren.

Wil je meer weten over de eigenschappen van hout? Dat lees je hier!

De voor- en nadelen van een houten hottub

We hebben de voor- en nadelen voor je op een rijtje gezet:

  • Het heeft helende eigenschappen
  • Het staat mooi in uw tuin
  • Het is milieuvriendelijk en duurzaam
  • Goed geprijsd in vergelijking met de bubbelbaden met vergelijkbare functionaliteiten

Nadelen:

  • Het onderhoud vereist zorg en aandacht
  • Het hout kan gaan rotten
  • Om het hout niet te laten uitdrogen moet u wat water op de bodem van de hottub laten liggen en met een deksel afdekken.
houten bad