Het aantal bedrijven dat gebruik maakt van digitaal ondertekenen is de laatste jaren aanzienlijk gegroeid. Steeds meer bedrijven zien de voordelen in van deze methode en stappen over op deze manier van werken. Het feit dat digitale handtekeningen wettelijk gezien al meer dan 10 jaar gebruikt mogen worden in het bedrijfsleven, heeft een enorme bijdrage geleverd aan deze ontwikkeling.

De vraag die hieruit logischerwijs naar boven drijft en waar wij in dit artikel antwoord op gaan geven luidt als volgt: Wat zijn de grootste voordelen van digitaal ondertekenen?

Voordat u verder leest:

Het is belangrijk om te begrijpen dat een digitale handtekening geen elektronische handtekening is, maar dat het daar wel onder valt. Een elektronische handtekening is dus een algemene term voor een brede groepering die digitale handtekeningen als een specifieke deelverzameling omvat.

Verbetering van de veiligheid

Digitaal tekenen biedt meer zekerheid dan een elektronische handtekening. De unieke ‘vingerafdruk’ blijft permanent ingebed in een document, waardoor pogingen om het document aan te passen eenvoudig kunnen worden opgespoord.

Met de encryptieverificatietechnologie, ook wel bekend als de PKI, krijgen bedrijven de meest verifieerbare standaard als het om identificatie van het individu gaat via een digitale handtekening. Het gecodeerde bericht identificeert en koppelt de gebruiker aan een vastgesteld document, wat bijdraagt aan de veiligheid.

Wereldwijd geaccepteerde handtekening

Steeds meer landen volgen de trend, waarbij de digitale handtekening in het bedrijfsleven wordt toegestaan. Dit komt door het feit dat de beveiligingsprotocollen die geboden worden door bedrijven als Validsign overeenstemmen met de internationale wetgeving op dit gebied.

De hoogste mogelijke standaard

PKI is de gemeenschappelijke standaard die door Validsign en gerelateerde bedrijven wordt gehanteerd in de industrie van digitaal ondertekenen. PKI werkt met een algoritmisch gebaseerd protocol, wat inhoudt dat een leveranciers twee ‘sleutels’ genereert. Een sleutel is privé, terwijl de ander openbaar is.

Met de PKI moeten leveranciers de ‘sleutels’ op een veilige manier maken en opslaan. Tevens stelt de standaard dat de diensten ook van een betrouwbaar certificaat worden voorzien, om daarmee de beveiliging te garanderen.

Wilt u meer weten over digitaal tekenen?

Wilt u meer weten over digitaal ondertekenen? U kunt zich gerust informeren bij een aanbieder als Validsign. Als één van de betrouwbaarste aanbieders binnen de Nederlandse markt kan het bedrijf al uw vragen beantwoorden, maar natuurlijk ook het ondertekenproces binnen uw bedrijf aanzienlijk vergemakkelijken!