Houten regentonnen zijn tegenwoordig erg populair en gaan hand in hand met milieuvriendelijk tuinieren. Je kunt er een grote hoeveelheid regenwater in opslaan, dat vervolgens gebruikt kan worden om de auto te wassen, de ramen schoon te maken en de planten en bloemetjes te bewateren. Dit is echter niet het enige voordeel van houten regentonnen.

Bespaar geld

Met houten regentonnen bespaar je geld. Door water op te slaan kun je namelijk je waterrekening verlagen. In periodes wanneer het veel regent kun je op deze manier enkele tonnen water opslaan, wat gebruikt kan worden voor het wassen van de auto of het bewateren van de planten.

Gezondere bodem en planten

In tegenstelling tot kraanwater bevat regenwater een hoger zuurstofgehalte en is het vrij van zouten, fluoride en anorganische ionen. Een bijkomend voordeel is dat wanneer je regenwater gebruikt voor je tuin, de planten resistenter zijn tegen droogte.

Ideaal voor het wassen van auto’s en ramen

Doordat regenwater geen kalk, chloor en calcium bevat, is het ideaal voor het wassen van je auto en ramen. Het water is zachter dan kraanwater, waardoor de verf van je auto niet beschadigd raakt.

Goed voor het milieu

Met een houten regenton bespaar je water, wat natuurlijk goed is voor het milieu. Je hebt je eigen waterbron gedurende de droge periodes. Bij een gemiddelde regenval van 1 centimeter heb je binnen een periode van 24 uur al meer dan 700 liter water opgespaard, wat gebruikt kan worden voor uiteenlopende doeleinden.

Minder vervuiling en erosie

Regenwater neemt vaak grond, pesticiden, meststoffen en andere soorten vervuiling mee. Deze komen vervolgens ergens anders terecht, waar ze zich ophopen. Wanneer vervuiling op deze manier in meren terechtkomt, heeft dit algengroei tot gevolg.

Dit zorgt op zijn beurt weer voor een verandering van het leefgebied van de vissen, wat ook van invloed is op de organismen in zeeën en oceanen. Kortweg: met een regenton ga je vervuiling en erosie tegen.