Vloerverwarming kan worden gebruikt om uw vloer eenvoudig op te warmen of als primaire warmtebron te dienen, ter vervanging van uw radiatoren. In een elektrisch systeem worden een reeks elektrische draden onder uw vloer gelegd om een ruimte of kamer te verwarmen, bijvoorbeeld een koude, betegelde badkamer, de woonkamer of kantoor. Het elektrische systeem dat u installeert, hangt af van de grootte van de kamer en hoe goed het is geïsoleerd, hoe de vloer eronder is, of het is geïsoleerd en het type vloer dat u heeft liggen. Meer informatie over vloerverwarming vindt u hier.

Voordelen van vloerverwarming

Het laten plaatsen van vloerverwarming heeft een aantal voordelen.

  1. Het belangrijkste genoemde voordeel voor de installatie van vloerverwarming is een verhoogde energie-efficiëntie.
  2. Het is veilig. Zodra het vloerverwarmingssysteem is geïnstalleerd, is het bijna onmogelijk om het te beschadigen.
  3. Het neemt geen ruimte in beslag.
  4. Het is echt heel comfortabel.

Nadelen vloerverwarming

Om een volledig en eerlijk beeld te schetsen, is het van belang dat u ook de nadelen in overweging neemt bij uw keuze

  1. Geen snelle opwarming
  2. Hogere investeringskosten
  3. Niet geschikt voor iedere vloer

Zoals aangegeven biedt vloerverwarming geen snelle opwarming. Dit is belangrijk zodat u niet direct grote temperatuurverschillen kunt instellen. Daarom wordt het aangeraden om de vloerverwarming op een vaste temperatuur te zetten en deze niet te veel aanpast.

Soorten verwarming

Er zijn twee soorten vloerverwarming, elektrische en watergebaseerde systemen. Beide bieden verwarming in een kamer vanaf de vloer voor consistente, efficiënte warmte. Warmwatersystemen voeren warm water door leidingen om warmte te creëren, terwijl elektrische vloerverwarming de bedrading onder de vloer verwarmt om warmte te genereren.

Hoe vloerverwarming installeren?

Installatie van vloerverwarming kan worden uitgevoerd door een bekwame doe-het-zelver of door een professionele installateur. De exacte installatiestappen zijn afhankelijk van het merk en type verwarming, dus lees de handleiding door voordat u met de werkzaamheden begint.