6 inspiratietips voor een industriële inrichting

Tegenwoordig is de industriële woonstijl niet meer weg te denken uit het hedendaagse modebeeld. Je ontkomt bijna niet meer aan deze stoere interieur look. En hoe kun je het ook niet leuk vinden? De industriële stijl is gemakkelijk te combineren met veel andere stijlen. In mijn blog deel ik een aantal handige inspiratietips hoe je een industriële stijl kunt creëren in jouw woning!

#1 De muren in je woning

industrieel interieur

Wanneer we het hebben over industrieel dan hebben we het over stoere bakstenen, zichtbare leidingen en andere grove afwerkingen. Niet iedereen heeft een stoere bakstenen muur in huis. Daarom hebben we ook aan een aantal andere alternatieven gedacht.

Denk bijvoorbeeld aan een stoer behang met een bakstenen print, een betonwash of een ander dessin. Tegenwoordig zijn er verschillende soorten behang te vinden in allerlei industriële prints.

Ben je bang dat het te heftig wordt? Kies er dan voor om eerst een kleine muur te behangen. Zo kun je zien of het resultaat is zoals je had verwacht. Staat het leuk? Dan kun je er later altijd nog voor kiezen om de rest van je woning ook te voorzien van nieuw behang!

#2 Materiaalgebruik

industriële kamer

Als je denkt aan een industriële woonstijl dan zijn er een aantal materialen die altijd naar voren komen. We hebben de materialen even op een rijtje gezet:

Metaal
Iets wat je altijd terugziet in een industrieel interieur is metaal. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Kies voor meubels met stoere metalen details, zoals: een robuuste houten tafel met stalen poten, ijzeren platen tegen de muur als decoratie of een oude locker als opbergkast.

Beton
Beton is tegenwoordig ook niet meer weg te denken uit ons interieur. Van zichzelf is het een sombere en koude materiaalsoort, maar juist door gebruik te maken van zachte stoffen, leer en kleuren kun je warmte terugbrengen in je interieur. Verf je wand in betonlook of kies voor een betonnen vloer, de mogelijkheden zijn eindeloos!

Leer
Ook leer is onmisbaar in ieder interieur. Of je nu een industriële woonstijl of een landelijke woonstijl hebt, leer kan altijd! Leer heeft een stoer karakter en brengt sfeer in je woning. Daarnaast is het goed te combineren met andere materialen, zoals: beton en metaal.

Hout
Hout brengt je interieur tot leven, zoals eigenlijk geen enkel ander materiaal dat kan. Het leeft en het geeft sfeer en warmte. Kies voor leuke houten accessoires, een robuuste houten vloer of juiste voor grove houten meubels. Alles is mogelijk!

#3 Industriële stoelen & tafels

industrieel-interieur

Je interieur is pas echt af met de juiste meubels. Met een industriële tafel of stoel creëer je een stoere look. Wat we nu veel zien is een tafel met gekruiste stalen poten en een houten tafelblad. Met een industriële design tafel en robuuste stoelen heb jij een ware eyecatcher in huis! Ze zijn er in allerlei soorten en maten dus er zit altijd wel één tussen die bij je past.

#4 kleurgebruik

industriële stijl

In de industriële woonstijl zien we altijd veel zwart, wit en grijs. Maar daarnaast zijn er natuurlijk nog vele andere kleuren die je kunt toepassen. Combineer de standaardkleuren bijvoorbeeld met één of twee andere kleuren om het totale plaatje op te frissen. Wil je het graag rustig houden? Kies dan voor kleuren die dicht bij elkaar liggen. We zien in de industriële woonstijl altijd veel ton-sur-ton kleuren in bijvoorbeeld grijs.

#5 accessoires

industrieel

Met een industrieel interieur kan het zijn dat het snel wat somber oogt. Gebruik wat leuke accessoires om de boel wat op te vrolijken. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor warm licht in plaats van koud licht. Dit geeft direct een andere sfeer in je woonkamer. Daarnaast zorgen kleur, kussentjes of een mooi schapenvacht ook voor gezelligheid en warmte.

#6 verlichting

industriele inrichtingsstijl

Industriële verlichting, nog iets waar je tegenwoordig echt niet meer omheen kunt. Een mooie robuuste lamp boven de eettafel of een sta lamp naast de bank. De meeste lampen zijn gemaakt van staal of metaal. Dit wordt vaak gecombineerd met hout en andere stoere kleuren en materialen. Een lamp die we veel zien zijn de staande fabriekslampen.  

Ben je op zoek naar een shop waar je alles kunt vinden voor een industriële inrichting. Bekijk dan eens de website van Dime House. Van stoelen tot tafels, lampen, banken of accessoires. Alles in de industriële woonstijl!