Op zoek naar een stijl die tegelijkertijd comfortabel, warm en mooi is? Een landelijke keuken is van oudsher het werkpaard van het huis en roept een vriendelijk gevoel op van een traditioneel en ietwat eenvoudiger leven.

Een van de belangrijkste componenten van een landelijke keuken is het warme en gastvrije gevoel dat het met zich meebrengt, en kan worden bereikt door een verscheidenheid aan textiel en texturen op te nemen met een kleurenpalet dat de natuurlijke elementen van het platteland oproept. Een traditionele landelijke keuken is meestal gecentreerd rond een warm en gedempt kleurenpalet, met verschillende kleuren en contrast opgenomen in decor en design. Een keuken met landelijke stijl past hierdoor in ieder huis!

Wees niet bang om te mixen en matchen

Een landelijke keuken hoeft er niet perfect uit te zien – in feite zien ze er vaak beter en homelier uit wanneer dingen worden gemengd en op elkaar worden afgestemd. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om vier verschillende stoelen rond jouw eettafel te hebben of verschillende handgrepen voor al de kasten te kiezen. Dit draagt ​​bij aan de charme van je keuken en geeft het een zorgeloos, moeiteloos gevoel.

Zet alles op het display

Landelijke keukens zijn niet bedoeld om volledig rommelvrij te zijn. Huiseigenaren die deze stijl van keuken verkiezen, tonen in feite vaak alles. Van hun theedoeken tot hun serviesgoed. Ook dit helpt om ruimtes een woonachtig gevoel te geven en kan een keuken veel huiselijker laten lijken.

Er zijn een aantal manieren waarop je dingen in je keuken kunt weergeven. Overweeg om glazen deuren aan je kasten toe te voegen, zodat je prachtige verzameling borden, kommen en mokken te zien is. Misschien wil je ook haken ophangen waar je jouw ovenwanten, theedoeken en schort kunt ophangen.

Gebruik geuren om een ​​huiselijk gevoel te creëren

Als je ervoor wilt zorgen dat jouw keuken zo huiselijk en uitnodigend is als mogelijk is, moet je meer denken dan alleen het uiterlijk – de geur van de kamer is net zo belangrijk. We hebben allemaal onze voorkeuren als het gaat om geuren, maar je kunt niet verkeerd gaan met combineren van geuren als je op zoek bent naar je keuken. In de winkel vind je bijvoorbeeld een reeks geurkaarsen, waaronder kaarsen die ruiken naar versgebakken brood, koekjes en peperkoek. Elk van deze zou prachtig werken in een landelijke keuken.